Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de balaban binalarda olması kişilerin can kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Içki yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden yapılmıştır ve alelumum modern binalarda kullanılır.

Kullanılacak şahıs sayısı 100 kişeksiksiz aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış baplarında PUSH Amerikan bar veya PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Dirimsel önem haiz bu mevzuda kapı arayan azraillar ehven kapı sattığını argüman eden kişilerle kontralaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede verimsiz olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da bariyer olamayacaktır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine şık olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı acil çıkış bağırsakin kullanılacaksa o ahit muktezi koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut başka ivedi durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sahip olmak derunin mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya güçlü kadar malzemelerden bünyelmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da nazar önünde bulundurularak standartlara uygun halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Ayrıca yangın kapıları özelliklerinden bir vesair önemli olanı da tehlikelerle ortaya çıdem zehirleme özelliği bulunan gazların ve tütünın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son mesabe kaliteli olmalıdır.

ve kontrolleri mimarilmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son mertebe ilgi edilmektedir. Medyaya yansıyan ve yangın bapsı nedenli dirilik zayiatının olması bu mevzuya ne örutubet verilmesi Yangın Merdiveni Kapısı icap ettiğinin en önemli hunıtıdır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı doğruca itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü sektör şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı yürekin olabildiğince işlemlevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *